Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.
Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!
EnergieBlog


Voorkom sluipverbruik en bespaar energie!

Nederlanders gebruiken onnodig veel energie zonder dat ze het weten. Gemiddelde gezinnen gooien €75,- per jaar weg. Natuurlijk zonde voor je portemonnee en bovendien het milieu. Waar hebben we het over? Sluipverbruik. Dat kun jij voorkomen met slimme stekkerdozen en standby killers !

Klik op “read more” om het hele artikel te lezen …

Read more

Steeds meer lokale duurzame energieprojecten

Er zijn steeds meer lokale samenwerkingen tussen burgers die duurzame energie opwekken. Volgens de eerste Lokale Energie Monitor zijn er nu 189 lokale energiecoöperaties en 23 windcoöperaties met in totaal 35-40.000 leden. Bovendien staan er nog tientallen nieuwe projecten op de rol. Heel goed nieuws dus voor het milieu, en bovendien voor de portemonnee van de leden!

Klik op "read more" om het hele artikel te lezen ...

Read more

Consumenten wisselen vaker van energieleverancier

Uit onderzoek van ACM komt naar voren dat een op de zeven huishoudens in het afgelopen jaar van energieleveranciers is gestapt. Dat is vooral omdat men een betere prijs kan krijgen. Overstappen levert dus geld op. Vergelijk bijvoorbeeld energieleveranciers in onze vergelijker .

Read more

Nederlandse banken investeren steeds groener in energie

Vorige week schreven we in onze blog dat Nederlandse energie steeds minder groen wordt, een slecht teken. Deze week een iets positiever bericht: banken investeren de laatste jaren meer in groene energie, en minder in fossiele brandstoffen!

Het percentage van de totale investeringen van de Nederlandse banken dat in financiering van duurzame energie werd gestoken steeg van 1 naar 5 procent in de afgelopen 10 jaar. Toch investeerden diezelfde banken nog steeds 27 miljard dollar in fossiele brandstoffen. De vraag die daarom rijst, is of de stijging voor duurzame energie dan wel genoeg?

Helaas niet, het staat nog niet in verhouding tot de investeringen die nodig zijn om de klimaatveranderingen tegen te houden en het broeikaseffect een halt toe te roepen. Help jij mee? Wek je eigen duurzame energie op met zonnepanelen , verminder je energieverbruik in onze bespaarshop of met slimme aanpassingen aan je huis zoals spouwmuurisolatie of vloerisolatie . Ook kun je in onze energievergelijker een nieuwe 100% groene energieleverancier kiezen. Het mooiste is nog, met al deze zaken help je niet alleen mee aan een groenere wereld, je bespaart en ook nog eens heel veel geld mee!

Read more

Energie in Nederland wordt steeds minder groen!

Energieleveranciers in Nederland worden minder duurzaam. Ze produceren meer grijze energie, vooral in kolencentrales, dan voorheen het geval was. Dat komt uit onderzoek van Greenpeace en de Consumentenbond. En dat terwijl er toch ambitieuze doelstellingen zijn om Co2 uitstoot te verminderen. Wat gaat er mis?

Het mag duidelijk zijn dat wij van EnergieBrein ons sterk maken voor een groenere wereld, waarin iedereen bewust en slim omgaat met energie. Stroom, gas en water dus. Daarom schrikken we ook enorm van deze cijfers. Waar energieleveranciers in ons kikkerlandje  eerst nog een 5,7 scoorden op duurzaamheid, is dat nu nog maar een schamele 5,5! Ze zouden veel beter kunnen scoren als er meer energie werd opgewekt uit zon en wind. Beter nog is duurzaam gecertificeerde biomassa. Sterker nog, zelfs stroom dat wordt opgewekt met gas is voldoende duurzaam.

Gelukkig is er een uitweg: jij kan zelf bepalen of je groene stroom koopt of grijze. Via onze website kun je energieleveranciers vergelijken , waarbij je kunt kiezen voor alleen 100% groene energie! Maak vandaag nog de juiste beslissing en stap over naar een duurzame leverancier, en dan is kans groot dat je daarmee ook nog eens geld bespaart! Je kunt ook verschil maken door zelf je energie op te wekken met zonnepanelen , of simpelweg je verbruik je verminderen met goede spouwmuurisolatie , vloerisolatie , en kleinere bespaarproducten uit onze EnergieBespaarshop .

Read more