Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.
Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!
EnergieBlog


Andere manieren van geld besparen / verdienen

Deze website is in principe vooral gericht op het informeren over duurzame energieoplossingen. Onze missie is om mee te helpen aan een duurzamer Nederland, en daarmee een groenere wereld. We beseffen echter maar al te goed dat veel mensen voor duurzame energieoplossingen kiezen, puur omdat dat financieel gezien de beste optie is. Verbruik verminderen bespaart, en met zelf opwekken van energie verdien je geld: beide overigens met een groot rendement op je investeringen. Daarom in deze blog meer over geld besparen en geld verdienen.


Geld besparen

Om te beginnen met besparen. Uiteraard kun je op energie veel besparen, maar er zijn nog veel meer (vaste) lasten die jij kunt verlagen. Denk aan boodschappen, kleding, maar ook huur, hypotheek, verzekeringen en abonnementen op tv, internet en (mobiel) bellen. De website Tips-GeldBesparen.nl is gespecialiseerd in manieren van geld besparen die makkelijk zijn toe te passen, en waarbij je tegelijkertijd niet iets hoeft te laten. Met andere woorden, je hoeft niet je gedrag aan te passen of in te leveren op de dingen die het leven leuk maken. Puur en alleen slim met je geld omgaan en daar het meeste uithalen. Alle tips zijn gratis en geheel vrijblijvend.


Geld verdienen

Met zonnepanelen verdien je goed geld, wel 15% rendement op je investering. Er zijn echter nog veel meer manieren om makkelijk en snel geld te verdienen, ook zonder voorinvestering. Tegenwoordig kan dat vooral via internet. Lees meer over online geld verdienen op Tips-GeldVerdienen.nl Deze site beschrijft allerlei manieren om leuk (bij) te verdienen tot zelfs een heus inkomen te genereren. Denk aan spaarprogramma’s, betaalde enquêtes invullen, affiliate marketing, geld verdienen met social media, een eigen website of webshop.