Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.
Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!
EnergieBlog


Nederlandse economie alsmaar “groener”.

Zo lezen we op NU.nl Laten we vooropstellen dat we blij zijn dat de Nederlandse economie over het geheel genomen groener wordt. De omzet in de duurzame sector stijgt harder dan re rest van de economie en er komt daardoor ook meer werkgelegenheid in diezelfde branche. We gaan goed om met ons afval, recyclen en hergebruiken veel. Bovendien kopen we steeds vaker duurzame alternatieven bij het boodschappen doen. Keurmerken voor bijvoorbeeld duurzame vis hebben hun positieve aandeel hierin, zo is de visstand in de Noordzee gestegen. Wat echter opvalt is dat we het juist niet goed doen op het vlak van energie, terwijl dat toch een van de aller belangrijkste is.

Grijze energie is namelijk een grote vervuiler. Nederland is nog steeds een grote gebruiker van fossiele brandstoffen. We rijden nog veelal auto’s op benzine en diesel, en ook onze elektriciteit wordt nog grotendeels opgewekt met kolen en gas. Dat zorgt voor veel uitstoot van CO2. Daardoor blijven we het broeikaseffect en de opwarming van de aarde voeden, wat zeer slecht is voor het milieu. En natuurlijk is de stijging van de zeespiegel als gevolg van die opwarming van de aarde ook niet echt prettig voor ons Nederlanders, laat staan het toenemende aantal stormen en heftige regenval. Het blijft helaas nog steeds lastig voor de overheid om hier nu eindelijk iets aan te doen.

Daarom ligt er een grote rol bij de burger, ofwel de consument. Zij blijken al tijden de aanjager van het groeiende aandeel groene, duurzame energie (gas en stroom) in Nederland. Dat is niet zonder reden, want steeds weer blijkt dat gezinnen flink kunnen besparen door duurzamer met energie om te gaan! Help jij mee, en bespaar je daarmee ook nog eens geld? Neem zonnepanelen , isoleer je huis met vloer -, dak - of spouwmuurisolatie . Je kunt ook overstappen naar een 100% groene en goedkopere energieleverancier.