Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.
Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!
EnergieBlog


Uitstoot koolstofdioxide stabiliseert

Jazeker, dit is een puik voorbeeld van goede journalistiek. Ook wij veerden even enthousiast op toen we deze kop voorbij zagen komen op NU.nl ... maar helaas, eigenlijk is het nieuws helemaal niet zo goed als we hadden gehoopt.

Dat de CO2 uitstoot in 2015 ongeveer gelijk is gebleven aan die van 2014 lijkt goed nieuws maar dat is het niet om meerdere redenen. Ten eerste omdat de absolute uitstoot in 2014 al hoog was, is die dat nu nog steeds. En dat blijft dus in dezelfde mate de opwarming van de aarde voeden. Daarnaast komt deze tijdelijke "dip" vooral door de tegenvallende economische groei. Zodra die weer aantrekt in landen als China en India, en het gebruik van fossiele brandstoffen zoals kolen en olie weer toeneemt zal de uitstoot weer gaan toenemen.

Als we inzoomen op Nederland dan is het contrast nog groter: hier groeit onze uitstoot al jaren achtereen. Niet verwonderlijk aangezien we maar weer eens drie energiecentrales hebben geopend die worden gestookt met steenkool... Ondertussen bestaat het broeikas-effect nog steeds, sterven er dagelijks diersoorten uit die we nog niet eens hebben ontdekt en wordt de energieprijs alleen nog meer hoger (ja, die lage prijzen aan de pomp zijn tijdelijk).

Het is tijd voor verandering, en als je dat al niet voor het milieu doet, doe het dan voor jezelf. Je kunt namelijk niet alleen jouw impact op het milieu besparen, maar ook op je eigen portemonnee! Hoe? Met bijvoorbeeld zonnepanelen heb je 100% zelf opgewekte groene stroom en bespaar je veel geld. Met goede isolatie zoals spouw - of vloerisolatie bespaar je door je verbruik te verminderen, zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen of laten. Tevens kun je in onze energiebespaarshop meer kleine producten vinden die datzelfde doen. Afsluitend raden we je aan om elk jaar weer alle energieleveranciers te vergelijken en elke keer over te stappen op het moment dat dit voordelig en duurzamer is, al bespaar je elke keer maar een klein beetje. Hiermee houden we de leveranciers scherp en meer geld in onze zak.