Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.
Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!
EnergieBlog


Windenergie op land blijft achter

Nederland heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2020 minimaal 6000 megawatt aan duurzame groene energie op te wekken uit windenergie op land. Ter vergelijk: 1 windmolen levert jaarlijks 2 tot maximaal 3 megawatt op. Daar hebben we dus 2000-3000 windmolen voor nodig. Daarmee kun je overigens 4 miljoen huishoudens van stroom voorzien voor een heel jaar, dus zeker een mooi doel.

Volgens de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) is er op dit moment de helft van dit doel gerealiseerd. Dat klinkt natuurlijk als een mooie mijlpaal, maar we hebben nog maar een paar jaar om de rest er eventjes bij te bouwen. En omdat dit niet zo snel gaat geeft de NWEA ook meteen toe dat het toch wel krap gaat worden om dit doel te halen.

Weer een doel dat we hoogstwaarschijnlijk niet gaan halen dus, wij snappen niet meer hoe de overheid dit laat gebeuren. Want hoewel we begrijpen dat economie, onderwijs, ontwikkelinghulp en nog veel meer onderwerpen een belangrijke plek moeten hebben op de politieke agenda, hoort het milieu toch zeker thuis in de top van diezelfde agenda. Als we namelijk niets of te weinig doen, dan zijn de gevolgen onomkeerbaar. Gelukkig zijn we niet alleen afhankelijk van de grillen van de politiek, maar kunnen we ook zelf een verschil maken!

Het is tijd voor actie, en als je dat al niet voor het milieu doet, doe het dan voor jezelf. Je kunt namelijk niet je ecologische voetafdruk makkelijk verkleinen, maar tegelijkertijd ook op je eigen lasten! Hoe? Met bijvoorbeeld zonnepanelen heb je 100% zelf opgewekte groene stroom en bespaar je veel geld (gemakkelijk 15% rendement per jaar). Met goede isolatie zoals spouw - of vloerisolatie bespaar je door je verbruik te verminderen, zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen of laten. Tevens kun je in onze energiebespaarshop meer kleine producten vinden die datzelfde doen, tegen lagere investering dus.

Als belangrijkste tip raden we je aan om elk jaar weer alle energieleveranciers te vergelijken en elke keer over te stappen op het moment dat dit voordelig en duurzamer is, al bespaar je elke keer maar een klein beetje. Hiermee houden we de leveranciers scherp en meer geld in onze zak.