Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Alle informatie over vloerisolatie zoals de kruipruimte, prijs, kosten, vloerverwarming, subsidie, voordelen en nadelen: Hoe werkt het? Wat levert het op? Wat is het rendement? Wat kost het? En, vraag meteen gratis offertes aan om prijzen te vergelijken!

Vloerisolatie

Vloerisolatie heeft naast een flinke besparing op energiekosten nog een ander voordeel: meer woongenot! Omdat je vloer niet meer zo koud wordt voel je je veel comfortabeler in huis zonder schoenen aan en kun je pas echt thuis zijn! Zeker in combinatie met vloerverwarming. Verder is vloerisolatie ook preventief tegen optrekkend vocht, wat veel problemen in huis kan voorkomen.

De vloer wordt geisoleerd door aan de onderzijde van de vloer en laag isolatiemateriaal aan te brengen. Vaak wordt dit vanuit de kelder of kruipruimte op de onderkant van je vloeren gespoten. Het is geschikt voor de meeste huizen.

Wat kost vloerisolatie?

Vloerisolatie is aan te brengen als doe-het zelver, maar toch raden we je aan om een professional in te schakelen. Dan heb je garantie, en weer je zeker dat het er goed op zit. Zeker in verband met goede ventilatie van je huis en giftige dampen moet je er geen risico mee nemen. Ben je een ervaren doe-het-zelfver en durf je het toch aan, dan kun je een gemiddeld huis met een vloeroppervlak van 57 m3 als isoleren voor ongeveer €700,-

Als je een professional inschakelt ben je wat meer kwijt, maar daar zitten zoals genoemd dus ook voordelen aan. Voor dezelfde oppervlakte ben je dan ongeveer €1.900,- kwijt.

Het is verder belangrijk om je goed te oriënteren. Het kan zomaar zijn dat je door goed te vergelijken een goedkopere en betere installateur vindt, dan wanneer je de eerste de beste inschakelt. Daarmee willen we je dan ook helpen. Rechts op deze pagina (op mobiele site helemaal onderaan de pagina) vind je een offerteformulier waarmee je GRATIS offertes ontvangt en kan vergelijken van de beste installateurs uit jouw buurt! Hiervoor werken we samen met een gespecialiseerd bedrijf. Vul aub al je gegevens zo goed mogelijk in zodat ze je kunnen bereiken.

Wat levert vloerisolatie op?

Vloerisolatie zorgt ervoor dat je minder snel warmte verliest, waardoor de CV ketel minder hoeft te stoken. Het blijft langer warm in huis. Hierd0or bespaar je in een gemiddelde woning op jaarbasis als snel 325 m3 gas per jaar, wat neerkomt op €200,-

Is vloerisolatie een slimme investering?

Zoals je hierboven kon lezen kost de isolatie in een gemiddeld huis €1900,- en levert het vervolgens een besparing op van ongeveer €200,- Dit is een rendement van ruim 10% per jaar en dus verdien je je investering in minder dan 10 jaar terug. Dat is een stuk beter rendement dan de gemiddelde spaarrente.

Wat doet vloerisolatie met de waarde van mijn huis?

Vloerisolatie verhoogt het energielabel van je huis. Hiermee wordtje huis aantrekkelijker voor kopers en is daarmee gemiddeld sneller verkocht. Bovendien kan dit ook een gunstig effect hebben op de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Is bodemisolatie hetzelfde als vloerisolatie?

Zeker niet! Bodemisolatie is een isolatielaag die op de bodem van bijvoorbeeld je kruipruimte wordt gelegd. Het rendement is echter veel lager dan bij vloerisolatie.

Let wel, als je vloerisolatie aanbrengt zit dat ook altijd een vorm van bodemisolatie om damp tegen te gaan waardoor je vloerisolatie vochtig kan worden. De isolatie zou dan namelijk minder goed werken. Deze isolatie kan in de vorm van een folie zijn, maar als er geregeld water in je kruipruimte of kelder staat kan het ook een drijvende vorm van isolatie zijn zoals een luchtkussen of bolletjes piepschuim.

Offerteformulier vloerisolatie

voerisolatie kruipruimte prijs kosten vloerverwarming rendement


Vond je deze informatie nuttig? Deel het dan met je vrienden en like de pagina op Facebook!