Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Hieronder vind je alle informatie die je moet weten over zonneboilers : Hoe werkt het? Wat levert het op? Wat is het rendement? Wat kost het? En, vraag meteen gratis offertes aan om prijzen te vergelijken!

Zonneboiler

Elk huis heeft een boiler, want die zorgt voor warm kraanwater. Soms is de boiler apart, vaker toch is die gecombineerd met de CV-ketel (dit is namelijk zuiniger). Daarnaast is er een onderscheid te maken tussen elektrische boilers en gas gestookte boilers. De elektrische is van die twee verreweg het meest onzuinig.

Een zonneboiler is in essentie een boiler die verwarmt wordt door een soort van zonnepanelen op je dak. Het zijn geen echte zonnepanelen overigens want die wekken stroom op, maar een panelen van buizen met daarin vloeistof die door de zon wordt opgewarmt. Die warmte wordt vervolgens over gegeven aan het water in de boiler.


Wat kost een zonneboiler?

De aanschaf van een zonneboiler kost tussen de €2000,- en €5000,- De reden dat de prijzen zo uiteenlopen is de capaciteit die nodig is (hoeveel panelen), en het type. Belangrijk is het om je te laten informeren door een professional.

Daarnaast heb je ook te maken met onderhoudskosten bij een zonneboiler, omdat het systeem van buizen met daarin speciale vloeistof af en toe moet worden onderhouden. De kosten die hieraan verbonden zijn varieren, maar liggen vaak rond de €50,- per 5 jaar. Dat is dus best te overzien.

Wat levert een zonneboiler op?

Een zonneboiler bespaart jou op de kosten voor warm water. dit scheelt je ongeveer 50% aan kosten, in een gemiddeld gezin ongeveer 210 m3 aan gas, wat neerkomt op €140,- per jaar

Is een zonneboiler een slimme investering?

Zoals je hierboven kon lezen kost de zonneboiler in een gemiddeld huis minimaal €2000,- en levert het vervolgens een besparing op van ongeveer €140,- op per jaar. Dit is een rendement van 7% per jaar. Als je het combineert met een nieuwe CV-ketel raden we het je zeker aan, maar als je er los naar kijkt kun je met zonnepanelen op hetzelfde dak veel meer rendement halen!

Wat doet een zonneboiler met de waarde van mijn huis?

Een zonneboiler verhoogt het energielabel van je huis. Hiermee wordtje huis aantrekkelijker voor kopers en is daarmee gemiddeld sneller verkocht. Bovendien kan dit ook een gunstig effect hebben op de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

zonneboiler zonnereflectoren


Vond je deze informatie nuttig? Deel het dan met je vrienden en like de pagina op Facebook!