Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.




Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!




EnergieBlog


Nederlandse banken investeren steeds groener in energie

Vorige week schreven we in onze blog dat Nederlandse energie steeds minder groen wordt, een slecht teken. Deze week een iets positiever bericht: banken investeren de laatste jaren meer in groene energie, en minder in fossiele brandstoffen!

Het percentage van de totale investeringen van de Nederlandse banken dat in financiering van duurzame energie werd gestoken steeg van 1 naar 5 procent in de afgelopen 10 jaar. Toch investeerden diezelfde banken nog steeds 27 miljard dollar in fossiele brandstoffen. De vraag die daarom rijst, is of de stijging voor duurzame energie dan wel genoeg?

Helaas niet, het staat nog niet in verhouding tot de investeringen die nodig zijn om de klimaatveranderingen tegen te houden en het broeikaseffect een halt toe te roepen. Help jij mee? Wek je eigen duurzame energie op met zonnepanelen , verminder je energieverbruik in onze bespaarshop of met slimme aanpassingen aan je huis zoals spouwmuurisolatie of vloerisolatie . Ook kun je in onze energievergelijker een nieuwe 100% groene energieleverancier kiezen. Het mooiste is nog, met al deze zaken help je niet alleen mee aan een groenere wereld, je bespaart en ook nog eens heel veel geld mee!