Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.




Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!




EnergieBlog


Consumenten wisselen vaker van energieleverancier

De Autoriteit Consument en Markt heeft onderzocht hoeveel er wordt overgestapt van energieleverancier, en dat blijkt vaak te gebeuren. Wel 1 op de 7 huishoudens is in het afgelopen jaar van energieleveancier gewisselt. Dat gebeurt vooral omdat de prijs aantrekkelijk blijkt bij andere maatschappijen. Je kunt namelijk veel geld besparen door goed te vergelijken wat de beste deal is. Het kan je wel honderden Euro's per jaar opleveren!

Dit komt mede omdat de energieprijzen van gas en elektriciteit nog steeds dalen. De gemiddelde jaarlijkse energierekening is gedaald met €16,- blijkt uit hetzelfde onderzoek. Wat ons betreft allemaal goed nieuws, want waarom zou je ergens teveel voor betalen, als je voor minder geld ergens anders iets beters kun krijgen? Helemaal mooi is het als u kiest voor 100% groene stroom, dan bent u goedkoper uit én doet iets goed voor het milieu. Tip: In onze gratis en onafhankelijke vergelijker kunt u bij opties aanvinken dat u alleen maar maatschappijen met 100% groene energie wilt vergelijken, én meteen overstappen.