Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Energie duurzaam en goedkoop maken. Dat is het doel van EnergieBrein. Dat doen we door jou te helpen zelf energie op te wekken, verbruik te verminderen en leveranciers te vergelijken. Goed voor het milieu, en je portemonnee!

EnergieBespaarshop

Zie in onze shop handige producten om energie te besparen. Geen aanpassingen aan je huis zoals vloerisolatie of zonnepanelen , maar kleinere oplossingen zoals zuinige douchkoppen en lampen. Ook kun je voor extra voordeel energiebespaarboxen kopen.


Maak je huis energiezuinig

Je kunt zelf energie opwekken, maar ook veel energie besparen met slimme aanpassingen aan je huis om daarmee duurzamer met energie om te gaan, en meteen geld te besparen!

Hieronder zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn. Sommige ken je waarschijnlijk, maar andere misschien nog niet precies. Daarom hebben we alle informatie voor je verzameld, zodat je jezelf goed kunt inlezen.




Energieleveranciers vergelijken

Voor jouw gemak hebben we een vergelijker ontwikkeld om energieleveranciers te vergelijken! Daarmee kun je veel geld besparen, en meteen kiezen voor 100% groene stroom. Klik hier om meteen aan de slag te gaan en over te stappen!


Over EnergieBrein

Energiebrein is een initiatief om mensen bewuster en slimmer met energie om te laten gaan. Dat betekent duurzamer, maar ook dat je veel geld kan besparen. Veel mensen weten simpelweg niet wat beter is voor het milieu of hun portemonnee. Vind jij ook dat meer mensen bewuster en slimmer met energie om mogen, of moeten gaan? Share dan onze website!




EnergieBlog


Voorkom sluipverbruik en bespaar energie!

Sluipverbruik treedt op wanneer apparaten wel uit zijn, maar nog steeds met de stekker in het stopcontact zitten. Veel mensen denken dat apparaten die uit staan of op standby geen stroom gebruiken, maar dat is niet zo! Deze apparaten gebruiken nog wel degelijk elektriciteit. Misschien is het maar een klein beetje, er zijn wel veel apparaten waar dit voor geldt: Denk aan je tv’s, spelcomputers, computer, adapters, opladers, stereo, dvd-speler en ga zo maar door... dat tikt behoorlijk aan! Gemiddeld is een huishouden hier onnodig €75,- per jaar aan kwijt. Gelukkig kun je het simpel verhelpen, want simpele oplossingen zijn stekkerdozen met schakelaar, of standby killers.

Een stekkerdoos met schakelaar kun je met een knop uitzetten (vaak een met zo’n oranje lichtje erin), waardoor de apparaten je daarin hebt zitten geen stroom meer kunnen krijgen. Dit moet je nog wel handmatig doen.

Standby killers zijn slimmer, want die gaan vanzelf uit. Dat doen ze als er geen apparaten aan staan, maar ook zoals de naam zegt als ze nog op standby staan. Dan hoef je er dus niet eens meer aan te denken! Scheelt je geld, en het is goed voor het milieu en bovendien brandveiligheid. Er zijn verschillende soorten, zoals met tijdschakelaars, bewegingsensoren of speciale stekkers voor je tv die de standby stand van je tv herkennen en dan automatisch uitgaan. Handig!