Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Alle informatie over dakisolatie zoals premie, subsidie, prijzen, voordelen en nadelen: Hoe werkt het? Wat levert het op? Wat is het rendement? Wat kost het? En, vraag meteen gratis offertes aan om prijzen te vergelijken!

Dakisolatie

Dakisolatie is misschien wel een van de meest logische manieren om je huis te isoleren. Warmte stijgt immers op, waardoor je dak de plek is waar de meeste warmte wordt verloren. Daardoor moet je ketel harder werken om het huis was te houden waardoor je veel mer gas verbruikt. Dat is natuurlijk zonde, maar gelukkig ook makkelijk te verhelpen!

Dakisolatie is namelijk goed aan te brengen, je kunt het zelfs zelf doen! Er zijn bovendien meerdere manieren om je dak te isoleren. Er zijn verschillende soorten isolatie, en bovendien is ook een groen dak een idee. Dat is de meest duurzame optie.

Wat kost dakisolatie?

Dakisolatie is aan te brengen als doe-het zelver. Zeker als het gaat om een schuin dak waar je makkelijk bij kan en waar geen mooie afwerking is vereist (zoals een zolder die alleen voor opslag is bestemt). In andere gevallen raden we je aan om een professional in te schakelen, zeker als het gaat om een plat dak!


Kosten professionalKosten doe-het-zelfBesparing per jaar

Isoleren schuin dak (onverwarmde zolder)

€ 1.500*

€ 450

€ 390

Isoleren schuin dak (verwarmde zolder)

€ 4.300

€ 900

€ 650

Isoleren zoldervloer (onverwarmde zolder)

€.1.100

€ 300

€ 475

*Onverwarmde zolder, zonder afwerking, zoals een bergzolder.


Het is verder belangrijk om je goed te oriënteren. Het kan zomaar zijn dat je door goed te vergelijken een goedkopere en betere installateur vindt, dan wanneer je de eerste de beste inschakelt. 

Wat levert dakisolatie op?

Dakisolatie zorgt ervoor dat je minder snel warmte verliest, waardoor de CV ketel minder hoeft te stoken. Het blijft langer warm in huis. De besparing is afhankelijk van meerdere factoren, maar de vraag of de zolder verwarmt of onverwarmt is maakt veel verschil. Je bespaart tussen de €390,- en €650,- per jaar.

Is dakisolatie een slimme investering?

Zoals je hierboven kon lezen zijn de kosten en opbrengsten verschillend per situatie. Het rendement varieert tussen de 15% en 43%. Denk daarom goed na voor welke soort isolatie je kiest! Hoe dan ook is dakisolatie met een minimaal rendement van 15% een heel goede investering.

Wat doet dakisolatie met de waarde van mijn huis?

Dakisolatie verhoogt het energielabel van je huis. Hiermee wordtje huis aantrekkelijker voor kopers en is daarmee gemiddeld sneller verkocht. Bovendien kan dit ook een gunstig effect hebben op de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

dakisolatie premie subsidie prijzen voordelen nadelen


Vond je deze informatie nuttig? Deel het dan met je vrienden en like de pagina op Facebook!