Energiebrein: duurzaam energie opwekken, besparen en energieleveranciers vergelijken

Alle informatie over spouwmuurisolatie zoals kosten, subsidie, prijs, voordelen en nadelen: Hoe werkt het? Wat levert het op? Wat is het rendement? En, vraag meteen gratis offertes aan om prijzen te vergelijken!

Spouwmuurisolatie

Veel huizen gebouwd tussen 1920 en 1980 hebben spouwmuren. Dit betekent dat er een "spouw", oftewel lege ruimte zit tussen een binnen en buitenmuur. Echter was het in deze tijd nog niet gewoonlijk om die ruimte te isoleren. Daardoor verlies je onnodig veel warmte door de muren en kun je extra veel last hebben van tocht..

Spouwmuurisolatie is de slimste manier om je huis te verbeteren. Het is namelijk makkelijk aan te brengen, het kost relatief weinig om aan te schaffen, en je bespaart er veel energie mee waardoor je de investering snel terugverdient. Andere voordelen van spouwmuurisolatie zijn dat je niet alleen warmte binnenhoudt, maar in de zomer ook de warmte buitenhoudt! Verder is het hulpzaam tegen vochtproblemen en is het makkelijk aan te brengen waardoor je geen rommel hebt in je huis.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Een van de grotere voordelen van spouwmuurisolatie is dat het erg weinig kost om het aan te brengen. Dat komt weer omdat het ook relatief makkelijk is om het in de spouw te krijgen: De leverancier zal simpelweg een paar gaatjes boren in de voegen van de buitenmuur (ze hoeven dus vanuit binnen niks te doen!), waardoor ze de isolatie in de spouw spuiten. Dit kunnnen bolletjes piepschuimzijn of vlokken glaswol. Dit verdeeld zich vanzelf netjes in de spouw en zorgt voor extra isolatie.

Kosten van spouwmuurisolatie zijn uiteraard afhankelijk van je huis, maar om een indicatie te geven kun je ongeveer uitgaan van onderstande bedragen:


Kosten aanbrengen

Besparing in € per jaar

Besparing in m3 gas

Gemiddelde tussenwoning

€750,-

€200,-

320 m3

Gemiddelde hoekwoning

€2000,-

€530,-

850 m3

Gemiddelde vrijstaande woning

€2900,-

€780,-

1260 m3


Het is verder belangrijk om je goed te oriënteren. Het kan zomaar zijn dat je door goed te vergelijken een goedkopere en betere installateur vindt, dan wanneer je de eerste de beste inschakelt. Daarmee willen we je dan ook helpen. Rechts op deze pagina (op mobiele site helemaal onderaan de pagina) vind je een offerteformulier waarmee je GRATIS offertes ontvangt en kan vergelijken van de beste installateurs uit jouw buurt! Hiervoor werken we samen met een gespecialiseerd bedrijf. Vul aub al je gegevens zo goed mogelijk in zodat ze je kunnen bereiken.

Wat levert spouwmuurisolatie op?

In de tabel in de alinea over kosten hierboven hebben we al de opbrengst verwerkt. Je ziet dus dat het voor een tussenwoning gemiddel €200,- per jaar oplevert, voor een hoekwoning €530,- en voor een vrijstaand huis 780,-

Is spouwmuurisolatie een slimme investering?

JA! Sterker nog: als je er als investering naar kijkt is het de slimste keuze! Een relatief kleine investering lever een groot rendement op van wel 27% Bovendien is het positief voor het energielabel van je huis en de waarde van je huis.

Wat doet spouwmuurisolatie met de waarde van mijn huis?

Spouwmuurisolatie verhoogt het energielabel van je huis. Hiermee wordtje huis aantrekkelijker voor kopers en is daarmee gemiddeld sneller verkocht. Bovendien kan dit ook een gunstig effect hebben op de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Heeft mijn huis spouwmuren?

Is jouw woning gebouwd voor 1920, dan heeft die hoogstwaarschijnlijk geen spouw. Vanaf 1920 kregen de meeste de huizen bij de bouw wel buitenmuren met een spouw. De reden is dat een spouw vochtproblemen in huis vermindert: de spouw voorkomt dat vocht van buiten naar binnen kan dringen. Alle woningen gebouwd vanaf 1976 hebben spouwmuurisolatie.

Muurdikte

Behalve het bouwjaar kan ook de dikte van de buitenmuur helpen vast te stellen of jouw woning een spouw heeft. Ga daarvoor naar een voor- of achterdeur en meet hoe dik de buitenmuur is. Is de afstand van de buitenkant tot de binnenzijde 24 centimeter of minder? Dan heb je zeker geen spouwmuur. Is het 24 centimeter of meer, dan mogelijk wel.

Heb ik voor spouwmuurisolatie een bouwvergunning nodig?

Nee. Je isoleert namelijk alleen de binnenkant van je woning, en de constructie van je huis wordt niet anders, evenmin de buitenkant of het aanzicht.

Offerteformulier spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie kosten subsidie prijs voordelen nadelen


Vond je deze informatie nuttig? Deel het dan met je vrienden en like de pagina op Facebook!